Éves ajánlataink
Tavaszi ajánlataink
Nyári ajánlataink
Őszi ajánlataink
Téli ajánlataink
Facebook Instagram Youtube
Fogadó az Öreg Préshez
Fogadó az Öreg Préshez

Kappel Edit - CV

Kappel Edit lókiképző és lovaglótanár vagyok. A lovaglást 7 éves koromban kezdtem Nagykanizsán. A  klasszikus alapokat Skublics Imrétől tanultam, majd Kaposvárra kerültem, ahol Monspart Gábor utolsó tanítványainak egyike voltam. Valójában csak mostanában értettem meg, mennyire sokat adtak mindketten nekem, sajnos már egyiküknek sem tudom megköszönni. Kaposvár után Olaszországban majd Írországban lovagoltam, ugró és military versenyeken vettem részt, illetve két teljes szezon vadászlovaglást élvezhettem végig Írország legszebb tájain. 5 kint töltött év után a professzionális lovaglástól teljesen elment a kedvem, túlságosan kötődtem a rám bízott lovakhoz, nehezen viseltem ha elkerültek tőlem. Hazatérésem után az informatika területén dolgoztam 4 évet, közben a lovaglást és a versenyzést saját lovammal (Glóriával) kezdtem el újra, díjlovaglásban és díjugratásban. Az informatika után ismét kicsit közelebb kerülve a lovakhoz, a takarmányiparban dolgoztam (Cargill). Együttműködésünk az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad lipicai ménesével (2003-óta) egy csikótakarmányozási program keretében indult, majd a kapcsolat a lovak kiképzése felé irányult. Először a fogatlovak díjlovas előképzése volt a cél, majd fiatal fedezőmén jelöltek díjlovaglásban való kipróbálása és bemutatása, versenyeztetése. Miután egyre többen kerestek meg lovak kiképzésével kapcsolatban,a takarmányipar helyett újra teljes erőmmel a lókiképzést, lovasok oktatását választottam.

A természetes lókiképzés módszereivel komolyabban 2003-ban kezdtem el ismerkedni, és kezdtem el szisztematikusan alkalmazni minden nálam képzésben lévő lovon. A saját magam által nyert tapasztalatok alapján, amiket a jelenlegi etológiai kutatások is visszaigazolnak, igyekeztem  egy olyan módszert kidolgozni, ami jól kiegészíti a klasszikus lovaglást, mintegy előképzettséget ad ló és lovas számára, legyen akár a lovas lelkes, tanulni vágyó amatőr, vagy éppen a versenysportok aktív résztvevője, aki a lovára partnerként tekint, és hosszú távon szeretne neki egészséges életet biztosítani.

Az szilvásváradi ménest képviselve mind itthon, mind külföldön, számos szabadidomítás és díjlovas bemutatón vettem részt, pl. Budapest OTP Világkupa, Nemzeti Vágta, OMÉK, Bécsi Spanyoliskola AUT), Národný žrebčín Topoľčianky, š.p. (SK), Kobilarna Lipica (SLO), Drzavna ergela Lipik, Djakovo (CRO) Lipizzanergestüt Piber (AUT), … stb.

2013-ban a magyar köztársaság elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésében részesített.

2011 óta vagyok tagja Philippe Karl edzőképző iskolájának (School of Légèreté), 2017-től az iskola hivatalos oktatójaként tevékenykedem. A képzés során alkalmam volt tanulni az iskola egyik Mester edzőjétől Sabine Mosen-től, valamint magától Philippe Karl-tól is, akitől az oktatói továbbképzések keretében mind a mai napig rendszeresen veszek edzéseket.  Az iskolának több, nagy sikert aratott bemutatóján is részt vettem különböző nemzetközi kiállításokon (Essen- Equitana, Hamburg- Hansepferd, Nürnberg).

Lajkó Félix-el 2012-ben kezdtem együtt dolgozni, első közös fellépésünk a Bécsi Spanyol Iskolában volt. Félix improvizációs zenéje és a lipicai lovak erőteljes harmóniája különleges atmoszférát teremt az előadásokon.

2017-ben kezdtem el versenyezni a Working Equitation szakágban Németországban és Ausztriában, majd elkezdtem el a szakág itthoni ismertetését, népszerűsítését. Jelenleg a Working Equitation Magyarország SE elnökeként dolgozom a szakág itthoni meghonosításán.

 

 


Hétkúti Wellness Hotel - 8060 Mór, Dózsa György u. 111.
Telefon: +36 22 563-080, -082, -083, Fax: +36 22 563-092, E-mail: hetkut@hetkut.hu
Hétkúti Lovas Vendéglő: +36 22 562-296
design: PROHOT Kft. - Adatvédelmi Tájékoztató